Polityka Prywatności

Dane osobowe i polityka prywatności

  1. Administratorem danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych jest firma Timson Paweł Jura z siedzibą w Bielsku-Białej (43-344) ul. Wyzwolenia 477. Dane osobowe przetwarzane są w następujących celach:
    • w związku z koniecznością realizacji umowy sprzedaży na podstawie zamówienia złożonego w Sklepie przez Klienta,
    • w związku z ewentualną rejestracją konta Klienta w Sklepie,
    • w związku z obsługą reklamacji i zwrotów wynikających z zawartej umowy sprzedaży,
    • dla potrzeb technicznych i statystycznych Sklepu,
    • dla potrzeb marketingowych,
    • w celu wysyłania informacji handlowych, po wcześniejszej zgodzie Klienta.
  2. Administrator danych przechowuje i przetwarza następujące dane Klientów:
    • imię i nazwisko,
    • adres e-mail,
    • nr telefonu,
    • adres zamieszkania (ulica , nr domu, nr mieszkania, kod pocztowy, miasto, kraj),
    • adres korespondencyjny, jeżeli jest inny niż zamieszkania (ulica , nr domu, nr mieszkania, kod pocztowy, miasto, kraj),
    • w przypadku firm dodatkowo dane firmy (nazwa, adres, numer NIP).
  3. Każdy Klient Sklepu ma możliwość wglądu i aktualizacji danych dotyczących jego osoby. Podanie danych ma charakter dobrowolny, choć jest to niezbędne, by mogły zostać zrealizowane cele wskazane w pkt. 1 niniejszego Działu.
  4. Właściciel Sklepu jest uprawniony do ujawnienia danych osobowych przez siebie administrowanych jedynie podmiotom uprawnionym na podstawie obowiązujących przepisów prawa.
  5. Informacje zawarte w logach dostępowych mogą zawierać różne dane np. adres IP. Właściciel Sklepu wykorzystuje je wyłącznie w celach technicznych. Właściciel Sklepu zastrzega sobie możliwość udostępniania danych, o których tu mowa, do podmiotów uprawnionych na podstawie przepisów szczególnych (np. organom ścigania).
  6. Sklep wykorzystuje „cookies”, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera Klienta, w których znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Sklepu, w szczególności procesu autoryzacji. Za pomocą plików „cookies” nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.
  7. Pliki „cookies” wykorzystywane są do uproszczenia lub umorzenia danej operacji w tym między innymi do zapamiętywania danych niezbędnych do logowania Klienta, lepszego dopasowania Sklepu do potrzeb Klienta, tworzenia statystyk oglądalności. Warunkiem działania „cookies” jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz ich nieusuwanie.
  8. Szczegóły dotyczące wykorzystywania plików cookies reguluje osobny dokument dostępny pod adresem: http://silla.pl/Polityka-dotyczaca-cookies-cterms-pol-37.html
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel